Etter mye begredelig fiske trengte jeg en boost av fiske-selvtilliten, drømte derfor om å stikke til godplassen i Glomma og pumpe opp en mengde vederbuk. Slik skulle det ikke gå…Torbjørn var også fiskesugen, så når jeg hadde innhentet fiskeløyve av sambo duret vi avgårde. Været var lekkert, men elva gikk høyt og strømmen var drøy.

Etter å ha mistet tre feedere på tre kast ble jeg litt smålig oppgitt og rigget opp til paternoster og fisket rett ned. Hadde raskt noe smånapping, men så stilnet det.

Etter en rask rådslaging rasket vi sammen utstyret og flyttet til et sted i Nitelva hvor TB hadde hatt grei suksess med buken tidligere i år.

Vi fora opp og satte i gang fisket. Men ingenting skjedde. Ikke så mye som et napp. Lauene kokte rundt foret og på partikler som fløyt opp, og det var noe gjeddejaging.

Da går det som det alt for ofte gjør  – jeg blir ufokusert og får lyst til å teste noe annet. Fisket derfor opp ei laue som jeg rigget opp på en mongo gjedderigg. Denne ble bunnmeitet, frilinemeitet, jigget og alt mulig annet fjas. TB klart å holde fokus, uten at det resulterte i fisk det heller. Det er tydelig at buken beveger seg mye for tiden. Ikke engang småbrasmene eller flirene som pleier å påtreffes var hjemme i dag.

Det går mange rare tanker gjennom hodet når man sitter der og blanker; «skal jeg selge fiskeutstyret og begynne med dataspill»; «burde jeg satset en kveld til etter karussen i Ulsrud, nå som jeg hadde foret opp en plass» etc var en høyst reell problemstilling midt oppe i frustrasjonen. Det kommer neppe til å skje, men blanking over en lengre periode gjør en frustrert.

Jaja, vi får håpe det løsner

Comments are closed.