Har blitt lite ferskvannsfiske i det siste, lite fiske generelt. Men i går kveld tok jeg turen.Planen var å se om det var mulig å finne gullbust og steinsmett i rotnesdammen. Andreas ville være med som ikke-fiskende guide.

Været var fint, og nærmest myggfritt.

Rigga til med dupp og strødde utti litt for på et par strategiske plasser. Det vaket og spratt på flere steder i elva, mye så ut til å være microprikkepetter. Lite skjedde før duppen med ett går under. Opp kommer den minste stammen jeg noensinne hadde sett. Trodde et øyeblikk at det var rett art, men halefinna bekreftet det motsatte. Ute i strømmen var det en del vak, men også her var det microstam som kom opp.

I det det mørknet satte Andreas i gang med lommelykta på leting etter steinsmett. Jeg joiner etterhvert, og ned mot demningen finner vi en. Jeg stikker bort og rigger microstanga med 24-krok og markfragment. Legger agnet rett foran snuten dens, og vips hadde jeg fått en ny art. Giganten veide inn til 2.6 gram. Andreas napper opp 2 stk mens jeg driver med litt fotografering og lysing etter større eksemplarer. Etter dette kaller vi det en dag.

 

 

Comments are closed.