Deler av SFK-laken samt Andreas hadde i lagt tid planlagt en tur til Rogaland og omegn for å krysse av nye arter i listene våre.

Dag 1

Første dagen møtte jeg Karl Johan og Andreas nede ved regnlauevannet hvor vi kjapt nappet opp noen av riktige arten. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle gjøre det igjen, men skitt la gå.

Neste stopp var Grundlingvannet ved Farsund. Her gikk vi og vadet rundt ei stund før vi fant Grundlingene. Jeg begynte å bli despo, i da fiskene forsvant ut av syne hver gang jeg kom innpå en. Men til slutt fikk jeg lagt agnet foran en som ville ligge i ro. Top nåtsj, ny art! Det viste seg at de to luringene i andre enden av vannet allerede hadde røsket opp arten og bare gikk og ventet på meg.

Neste stopp var Jærstrendene. Her var forventningene store og vi kasta i oss en Stranda-Special (Grændis) før vi småsprang ned til stranda. Uheldigvis gjorde det som det gjerne gjør på vestlandet, blåste pålandsvind, type frisk bris. Vi fisket fra ettermiddag til sent på kveld, men hadde ikke et eneste skikkelig napp, i hvert fall ikke riktig art på land.

Dag 2

Dag to startet med mer piggvarfiske på stendene. Igjen blåste det litt i overkant, og strømmen var kjip. Noen dumme SØ ble vel det eneste å skrive hjem om, altså ingen piggvar. Doh, det jeg hadde forventet som bankersart.

Resten av dagen brukte vi på å kjøre rundt omkring i Stavanger for å kikke etter microarter vi kunne notere oss. For min del skjedde det ikke noe å notere før vi på kveldingen teamet opp med Herr Brobakk i godhavna.  Her klarte jeg å notere meg to nye arter i form av tangspell og tangstikling.

Dag 3

Denne dagen ble lagt til Lysefjorden. Jeg bomma på ei ferge og kom en halvtime etter de andre. Klarte selvfølgelig å stresse meg opp på grunn av dette og surra og rota en del første timene. Hovedmålet på brygga her var nordlig knurrulke. Andreas har jo vanligvis godt haill, så han nappa opp ei på strak arm, mens den andre for dagen ble signert Ole Håkon.

Det gikk slag i slag med fløyfisk og vanlige ulker og annet kjafs, men ingen flere knurrulker.

Som plaster på såret fikk jeg notert meg to nye arter i form av Lomre og Steinbit. Begge av babystørrelse, men ny art er ny art.

Vi hadde planlagt å fiske kloskate  på kvelden, men vinden hold på å blåse sjøen inn i  hytta og regnet lå vannrett. Vi innså at det var like greit å ta seg en bajer i stugan.

Dag 4

Søndag var avreisedag, jeg så for meg litt meiting i Vestfold på veien hjem og vi hadde en kort stopp i Ula. Her skjedde det lite så vi ga kjapt opp og dura hjem.

Alt i alt en bra tur med bra deltagere, men været det kan man ikke gjøre noe med. Jeg har altså noe uoppgjort i Rogaland.

Comments are closed.