Både KJ og jeg var gira på å teste ut et par strekk med vadere og vindu. Værmeldingene var litt humptidumpti, så vi valgte en plass som var noenlunde i le.

Fremme ved sjøen så vi at det skvulpet litt, men absolutt var vadbart. Den første plassen vi gikk over var veldig fin, men det var ikke mye liv. Noen skrubber her og der, men de er i sært humør på denne tiden, enten sure og slappe, eller skvetne som f***.

Til vår store overraskelse går jeg meg på ei tunge rimelig tidlig i økta, det hadde jeg ikke innstilt meg på. Trodde de skulle ha et par grader til i vannet før de kom opp på grunna, men likefremt der lå den like foran føttene mine. Ikke hadde vi gravd børstemark, og ikke hadde jeg meitemark. Senket derfor ned en rekebit, hvilket den gladelig ignorerte og ble sur og stakk.

Vi går over til et annet strekke, jeg er uvenn med noen skrubber, mens KJ napper opp et par greie.

Igjen går jeg meg på ei tunge, bra size denne gangen. Den er skikkelig sur og ligger med hodet under en tangklase, jeg innser at å lokke den ut derfra blir for krevende så vi tusler bare videre.

Ikke så alt for lenge etterpå finner KJ ei diger tunge, denne er litt mer interessert enn den jeg fisket på, antagelig hadde den reka i kjeften et øyeblikk, men tilslaget sitter ikke, så det blir ikke noe tunge på noen av oss denne kvelden.

Det som kanskje overrasket oss mest er at vi ikke ser en eneste -var, det var liksom dem vi hadde troa på at skulle være på plass, ikke tungene. Jaja, med den varmen som er meldt og har vært i det siste så skjer ting fort.

 

Comments are closed.