Robert hadde lovet at vi skulle ta oss en tur ut på havet med båten hans. Jaran slo seg også med. Vi kjørte ut fra Harøysundet.

Rundt halv sju og satte kursen rett vestover, ut forbi Bjørnsund. Nesten i Saltsteinsleia fant vi noen fine områder med korallsand og la oss til å drifte. Robert og Jaran fisket med store jigger, mens jeg valgte å drifte med slep med makrellfilet.

Vi hadde en del drift over samme området, og alle mente de hadde ting som kunne være hugg, men vi fikk ikke noe til å sitte. Området vi fisket over var 20-30m og det virkelig luktet kveite, vi viste det hadde blitt tatt kveite her nylig.

Kveitedrifting er ganske kjedelig, så jeg rigget om til hekle for å få opp litt fersk agnfisk. Ute på litt dypere vann startet det å nappe bra. Jeg fikk opp et par sykkelpumper, et par makrell, noen lyr og en sei.

Kvelden ute i havet var utrolig fin, solnedgang i havet. Månen som stod opp bak fjellene. Nesten helt havblikk. Vi kunne ikke gi oss nå. Driftet litt mer over samme området, men det skjedde ikke mer enn at Jaran fikk ei sykkelpumpe.

Vi begynte derfor på turen innover igjen, men mot Svansholmen, hvor vi gjorde et par drift til uten at det skjedde noe spennende. Fikk jeg piggskate, ehh kveite, nei. Men akkurat denne kvelden gjorde det ikke så mye.

Comments are closed.