Dustingen er enda ikke over. Denne gangen var det KJ, Ståle og jeg som var klar for å duste litt.

Jeg ble plukket opp hjemme, før vi tok oss en sightseeing på Ekeberg for så etterhvert sette ut båten på Fornebu. Finvær betyr at fjorden er full av båter, som igjen betyr at det er skvalpesjø uansett hvor man er. Men skuta til KJ er mer enn sjødyktig så vi havnet kjapt i bukta hvor ansjosen holdt til.

Sabikiheklene går i vannet. Det tar ikke lange tiden før Ståle drar opp en ansjos. Greit å vite at de er der fortsatt. Vi håpet på at det bare skulle være en enkel sak å få satt et kryss i Pethon hos KJ også, men det varte og det rakk uten at det skjedde stort. Jeg fikk på ett eller annet tidspunkt en makrell. Vi drifta litt frem og tilbake, men ansjosen ville ikke. Ekkolodd hadde vi ikke, så det ble mest på lykke og fromme. Vi ser at makrellen koker et par steder, og får opp trua. Brått klarer kjenner jeg at det dirrer i stanga, og opp kommer det to ansjos. Grei størrelse var det også. KJ holder pokeransiktet, men det kan vel hende at han kjenner litt på presset nå.

Vi kjører ett drift til i området det kokte med makrell og med ett haler KJ opp en fisk og sier på innpust «dervar’ntrorikkeviskalholdepåsåmyelengreetterdendustefiskenhvorbledetavden». Vi gir oss ganske kjapt etter dette.

Neste plan på programmet var å dorge litt. Vi staret med å kjøre langs holmene, uten at det produserer noe særlig. Krysser så over fjorden får en makrell og en mini SØ. Krysser over igjen og får nok en makrell. Setter fast 3 wobblere i ei blåse, nøster opp kaoset og fisker videre med 3 stenger. Kjører videre og nok en makrell og en undermåls SØ. Runder innover mot sandvika. Ser på noen vulgære hus innover der. Snur tilbake, får nok en makrell og dorger oss tilbake til startstedet uten at det skjer mer å berette om. Ingen spennende fisk på denne dusteekspeisjonen heller. Snodige greier.

Ja, ansjosene var 7,12; 11,86; 12,96 og 13,14gram.

Comments are closed.